יעקב סיקא אהרוני

יעקב  סיקא אהרוני נולד בירושלים ביום  י"ג באדר תרפ"א ( 21 בפברואר 1921). הוא בוגר ישיבת "פורת יוסף" בירושלים.

.בשנת 1937 הצטרף לבית"ר, ועוד באותה שנה  מצא את דרכו לאצ"ל ושירת בו ברציפות בעת שארבעה אנשים פיקדו על הארגון:  משה  רוזנברג, דוד  רזיאל, יעקב מרידור  ומנחם בגין.

בתפילת הנעילה של יום הכיפורים תרצ"ט (1938) בכותל המערבי תקע יעקב בשופר יחד עם ישראל תבואה. אחר כך היה ממייסדי יחידת המחץ (הי"מ – "המסתערבים") של האצ"ל, והיה בין שוברי ההבלגה במאורעות 1936 – 1939; הוא פגע בפורעים ערבים, הטמין מוקשים בריכוזי כנופיות, ועסק בפעילות מודיעינית  בריכוזים הערבים בארץ.

במאי 1941 יצא יעקב לעיראק עם חוליה שבראשה עמד מפקד האצ"ל דוד רזיאל  ושעם חבריה נמנו גם יעקב מרידור ויעקב  טרזי  לפעולות ריגול, חבלה ופגיעה במופתי הירושלמי, אמין אל-חוסייני.

כשהוכרז המרד נטל יעקב חלק בנמבצעים רבים, ובהם ההתקפה על המטה הארצי של המשטרה והבולשת בירושלים ב-23 במארס 1944 והפשיטה על תחנת השידור ברמאללה  ב-17 במאי 1944. כן פיקד על ההתקפה על  תחנת המשטרה (מבצר טיגרט) שבבית- דגן במוצאי יום הכיפורים תש"ה, והיה סגן המפקד  בהתקפה על מיפקדת הבולשת המחוזית בירושלים ב-14 ביולי 1944. כן השתתף בהטמנת המרגמות מול מטה המחוז של המשטרה ביפו (ה- 14 במאי 1945).

יעקב נעצר פעמים רבות על-ידי הבריטים בבתי הכלא בירושלים, בנתניה, בחיפה ובעכו. ביוני 1945 הוגלה לסודאן ואחר כך הועבר לאריתריאה ולגילגיל. הוא הוחזר ארצה ב-12 ביולי 1948.

בצה"ל שימש כקצין הדרכה , מבצעים ומודיעין.

יעקב למד הוראה מתודיקה ודידקטיקה וכן מקרא וספרות, ואחר כך מילא תפקידים רבים ובהם שליח הסוכנות היהודית למילאנו, איטליה,  ולתורכיה, שליח ממשלת ישראל  לאיראן, להצלת יהודי ארץ זו  ערב עליית חומייני לשלטון, ושליח הסברה מטעם ממשלת ישראל לדרום אמריקה.

יעקב שימש כמנהל בית ספר ממלכתי בארץ וכמנהל בית ספר תיכון מקיף.

יעקב פרסם שירה ופרוזה ב"אפיריון" ב"ברקאי", ב"האומה", ב"הצופה", ב"ידיעות אחרונות", ב"מהות", ב"מעריב" וב"נתיב".

כן פרסם ספרי פרוזה ושירה  רבים: ממעגלי החיים (1993), פותחת הגורלות ירוקת העיין (1997),  שבע נוצותיו של המלאך גבריאל (2005)עלה מוות בחלוננו והומת (2006) ו"מרובעים" (2009). זיכרונותיו על ימי שירותו באצ"ל הובאו בספרו "בעקבות המופתי עם דוד רזיאל" (2000).

כן פרסם ספרי ילדים אלה: "רוני חכמוני", "סלים ועבדאללה", "עלילות סולימאן" ו"חגיגות שיר ומזמור לחג ולמועד".

נשוי לרחל, ששירתה אף היא באצ"ל,  ולהם חמישה  ילדים ו-12 נכדים.

בני הזוג מתגוררים ברמת-גן.